Musinvasion!

Vi presenterar…

Herr Grevé, Prästen Cheesus, Fru En Damer, Lille Brie och Rock Fård.

Ute på landet har vi fullt med vilda djur. Kaniner, harar, rådjur, älgar, vildsvin. De flesta är ju visserligen vilda men fredliga och håller sig vanligtvis på lagom avstånd.

Men så har vi möss.

De bokstavligen äter oss ur huset. De finns överallt – under vasken, bland elkablar och i skafferiet. Vidriga små kryp är vad de är. Snabba är de och svåra att fånga. Men så har vi ju katten. Efter sin morgonrunda så kommer han hem med svansen stolt i vädret, och en vilt sprattlande liten mus i munnen. Stackars lilla söta mus. Elaka katt!

Men stopp det här går ju inte ihop.

Vad tycker jag egentligen om möss?

Jo, jag tänker att jag vill ha en söt liten mus, som inte ställer till otyg och som katten inte vill käka upp.

Lille Brie…

Och det var då det hände. Plötsligt fanns han där mitt på golvet. En riktigt söt liten mus.
Lite kaxig och stolt, men var kom han ifrån? Musen tittade storögt och förvånat på mig med sina pepparkornsögon. Katten reste sig förstrött från sin sovplats bland skinnfällarna, varefter han kröp ihop för att dåsa vidare.

Herr Grevé

Så dök det plötsligt upp två till möss. De verkade leta efter något. Naturligtvis, den lille musen hade stuckit ifrån sina föräldrar. Och vilka föräldrar blir inte oroliga då?

Fru En Damer…

Den lille tycktes förstå att leken nu var slut och så vände de alla tre och var på väg att försvinna från mig. Men vart? Nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att följa efter. In i garaget, där ingen bil får plats för all bråte. Och bland bråten försvann mössen. Jag lyfte på några vadmalsrullar.

Rock Fård…

Och där! Va, var det party på gång? Där stod ännu en mus. Värsta rockidolen

Prästen Cheesus…

Men det var nog inte frågan om något party för gömd bakom rockmusen tittade en prästmus försiktigt fram. Som i en dröm.

Var det ännu en av mina knasiga drömmar?
Men det kan det ju inte vara.
De är ju här. På bild.

Kommentera