Om oss

Min gamle far tittade en aning tvivlande på mina just förfärdigade, första 150 Skäggtomtar, som jag stolt och ivrigt visade upp för honom ”Hm, du ska sälja dem också!”

Flera hundratusen Skäggtomtar senare tvivlar han inte längre, vare sig på min förmåga att tillverka eller sälja.

Det har varit en osannolik resa sedan jag stod där vid tvätthon i köket och gnuggade min ull med vatten och såpa och så småningom fick fram mina tomteluvor med utdragen topp. Och på köpet värkande muskler.

Allt hade börjat med ynkliga små, helt tovade och uppriktigt sagt fula tomtar. Men även de sålde, om än i blygsam omfattning – 50 stycken på en julmarknad i Gislaved

På den tiden fanns inte Åsas Tomtebod, det var bara jag själv och mina tovade tomtar.

När jag 1993 startade min lilla bod för att sälja allehanda produkter från närområdet, hade jag inte ens då en tanke på, att det var just mina egna tomtar, som skulle lyfta hela verksamheten. Skäggtomtarna blev en osannolik succé, både i boden men framför allt efter Formexmässan år 2000.

Det hade väl länge varit en avlägsen dröm att få testa mina Skäggtomtar utanför min bod och näraliggande julmarknader. Men ”du ska inte tro att du är något” satt fastklistrat i mitt medvetande.

När jag likväl tog mod till mig att ställa ut på den stora mässan i Älvsjö, möttes jag av ett fantastiskt gensvar. Tomtarna dög inte bara i Småland utan i hela landet och snart långt utanför det. Och utifrån

Skäggtomtarna som grund har det blivit ett stort antal varianter – långt över 100.

Jag älskar mina tomtar, men mest glad är jag över att denna min kärlek delas av en otrolig massa människor runt om i världen.

I 30 år - fantastiskt.

Tack alla ni som på olika sätt bidragit till detta.

 

Har du frågor eller har en butik där du vill sälja våra tomtar så kontakta oss på info@tomtebod.se.

 

Åsas Tomtebod AB

Gnejsvägen 9

SE 224 78 LUND

info@tomtebod.se

+46(0)371-98008